Korting woudagemaal


korting woudagemaal

expositie van voorwerpen zal er door middel van film, video, foto's, afbeeldingen, miniaturen en documentatiemateriaal aandacht besteed worden aan het educatieve aspect om van materiaal uit de bekende houtwallen. Wij hebben dat voorbeeld ook maar gevolgd, en dat was niets te vroeg! Meestal werd het dorsen of het oogsten van hooi met oude machines met behulp van paarden gedemonstreerd. Bakker toezicht op de afgraving van de terp Burmania bij Ferwerd. Abe Gerlsma was ook een getalenteerde etser, tekenaar en schilder en er zijn dan ook een groot aantal exposities geweest van dat 'andere werk'. Bij het zien van een betrokken lucht waaruit nog een paar fikse buien uitkwamen, wat voeten stampend en handen wrijvend om warm te blijven werd de fair.00 uur gestart. Het 'hynderke' is vanaf het museumweekend (zaterdag 5 april) te bewonderen in het museum. Om een idee te krijgen hoeveel er van deze bewaarplaatsen geweest zijn willen we ook graag informatie ontvangen over het aantal dat er in de dorpen van de 'bouwhoeke' gestaan hebben. Ondanks de intensieve reclame campagne bleef 's middags het aantal deelnemers beperkt tot twaalf, hetgeen de onderlinge competitie niet belemmerde.

Oms moet iemand wel eens een reden bedenken om een aantal dagen en nachten 'der op t te gean'. Een aardige bijkomstigheid is dat het Fries Landbouwmuseum in de eerstkomende jaren verplaatst gaat worden naar een fraai voorbeeld van zo'n gelede boerderij bij Goutum. De dorscombinatie is van de heer Jelle Kleefstra en zijn vrijwilligers uit Wijnjewoude. Hier is het bijv.

's Avonds kwam het volgende bericht per e-mail binnen: Hoi Johannes, Helaas moet ik je mededelen dat de verkoop niet door kan gaan omdat de motor al weggehaald is door 'n vandaal!, ik had 'm bij mij op het erf gezet (geen ruimte. Nieuwsbrief 2014 Oold Ark e nieuwsbrief maart 2014 van het Museum Oold Ark te Makkinga is uit!

Bron: Informatie en foto uit het Nieuwsblad Noord-Oost Friesland van dinsdag Ruimte maken voor 'ald ark'. 22 september 2015 Van een Afron lid kreeg de redactie in september 2015 een aantal foto's toegestuurd van een bezoek aan een landbouwmuseum in de Dordogne (Zuid Frankrijk). 17 december 2010 Begin december 2010 is weer een nieuwe editie van het verenigingsblad IT ARK verschenen met een keur van artikelen, gedichten en nieuwsberichten van de vereniging. De paarden deden het voortreffelijk. Groeten uit de Dordogne, Frankr. Zo ontbrak de ruitenwisser van de trekkercabine, waren n van de stadslichten van de trekker en n van de achterlichten van de pers niet in orde en ontbrak de borgpen van de trekhaak en lag de linker buitenspiegel in de cabine van de trekker. Dit jaar hebben weer meer exposanten hun trekkers, werktuigen en materiaal tentoongesteld. Die vragen waren er wel natuurlijk, maar Hessel had ook al veel briefjes hier en daar bij gelegd. Tegelijk brengt de Afuk het boek over hem uit met als titel 'De vergeten tuinen van Gerrit Vlaskamp'. Of ontdek de Friese cultuur door een echte Friese activiteit te gaan doen, zoals fierljeppen of de Elfstedentocht roeien. Er is een aardstraalkastje uit 1952 dat werd verkocht als middel tegen denkbeeldige schadelijke aardstralen. Ze hebben alles zelf verbouwd en geverfd in de kleuren zoals het vroeger was en hebben ook veel antiek spul staan, wat vroeger in de slagerij werd gebruikt zoals een oud hakblok en messen en zelfs de slijpsteen voor de messen was er nog.


Sitemap